Alternativní zdroje financování potřeb osob ve stáří - Trulik, Jiří (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na popis a srovnání vybraných produktů, vhodných pro zajištění potřeb osob ve stáří. Úvodní část práce je zaměřena na popis českého důchodového systému, hlavní část se zaobírá alternativními produkty nabízenými finančními institucemi, které mohou sloužit jako doplněk povinného důchodového pojištění, jejich vzájemnou komparaci a zhodnocení. Cílem práce je srovnání vybraných produktů, jako jsou životní pojištění, otevřené podílové fondy nebo stavební spoření, za účelem výběru nejvhodnější alternativy.