Vliv daňových rájů na daňovou konkurenci a ekonomický růst - Videcký, Karel; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Hájek, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je analýza mezinárodního daňového plánování a jeho vlivu na ekonomický růst. Především se zaměřuje na verifikaci hypotézy, ze které vyplývá, že využíváním daňově preferenčních režimů lze dosáhnout značné redukce nákladů v podobě snížení daňové zátěže firem. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy spjaté s touto problematikou, analytická část se pak věnuje zejména výpočtu daňové zátěže mezinárodní daňovou optimalizací a na komparaci s českým podnikatelským prostředím. Podklady pro praktickou část byly získány na základě odborných konzultací se specialistou daňového plánování. Z veřejně dostupných informací je také zpracována analýza počtu českých společností s vlastníkem z daňového ráje. V závěru práce je zmíněn boj států a mezinárodních organizací s daňovým plánováním a daňovými ráji.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses