Vliv hospodářské politiky Číny na podnikatelské prostředí - Vávra, Jiří (2013)
VLIV HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY ČÍNY NA PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ Bakalářská práce se zabývá specifiky čínského podnikatelského prostředí a uvádí hlavní změny čínské hospodářské politiky, které měly zásadní dopad na vývoj podnikatelského prostředí v Číně. Z důvodu velkých rozdílů mezi podnikatelským prostředím západních zemí a Číny je v práci kladen důraz na principy čínských zvyků při podnikání. V bakalářská práce shrnuje převážně zahraniční teoretické zdroje o této problematice, po té shrnuje odpovědi získané ze šesti dotazníku, od podnikatelů, kteří dlouhodobě působí v Číně. A na závěr porovnává teoretické poznatky s praktickými zkušenostmi.