Obchodování na Forexu a provedení analýzy obchodní strategie na tomto trhu - Sharabakin, Maxim (2013)
Tato bakalářská práce je věnována problematice obchodování na mezinárodním měnovém trhu Forex a použití technické analýzy na tomto trhu. V první části uvádím přehled důležitých pojmů souvisejících s forexovým obchodováním. Druhá kapitola popisuje principy, předpoklady a nástroje technické analýzy jako jednoho ze základních analytických přístupů k prognózování vývoje cen finančních instrumentů. Praktická část má za cíl ověřit, zda lze úspěšně aplikovat vybrané nástroje technické analýzy k obchodování na forexovém trhu na příkladě vlastní obchodní strategie.