Analýza fiskálního federalismu v zemích Evropské unie - Vebrová, Lenka (2013)
Práce je zaměřena na srovnání fiskálního federalismu v členských státech Evropské unie. Zabývá se možnostmi měření fiskální decentralizace a výsledkům jednotlivých států. Pro detailnější popis jsou vybrány čtyři státy. Těmi jsou Dánsko, Itálie, Estonsko a Maďarsko. U těchto států je věnována větší pozornost příjmům i výdajům místních rozpočtů.