Nezaměstnanost absolventů vysokých škol se zaměřením na Prahu - Trtková, Jana (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem nezaměstnanosti absolventů vysokých škol, a to se zaměřením na Prahu. Cílem práce je odpovědět na otázku, zda oborová struktura nabídky práce vysokoškolských absolventů odpovídá oborové struktuře poptávky po práci ze strany zaměstnavatelů. K analýze tohoto problému jsou využívána data o nezaměstnaných absolventech vysokých škol a údaje získané prostřednictvím dotazníkového šetření, které proběhlo u 17 zaměstnavatelů se sídlem na území Prahy. V závěru práce je provedeno porovnání oborové struktury nabídky práce vysokoškolských absolventů se strukturou poptávky po práci. Z výsledků analýzy vyplynul oborový soulad mezi stranou nabídky a poptávky na pracovním trhu.