Testování bezpečnosti webových aplikací - Hanzliková, Martina; Mittner, Jan; Mészáros, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této bakalářské práce je přiblížit téma bezpečnosti webových aplikací. Cílem první, teoretické části této práce je téma představit, popsat základní pojmy, jako je např. bezpečnost či penetrační testování. Dále se tato část věnuje projektu OWASP (Otevřený projekt bezpečnosti webových aplikací) a na základě tohoto projektu je také představeno deset nejkritičtějších bezpečnostních rizik webových aplikací. Druhá, praktická část obsahuje seznámení s testovanou webovou aplikací, definuje cíle a rozsah penetračních testů. V této části je provedeno samotné penetrační testovaní webové aplikace, které se zaměřuje na prvních pět bezpečnostních rizik projektu OWASP Top 10. V poslední kapitole jsou výsledky testů jsou shrnuty a obsahují doporučení, jak případná rizika omezit.
Vedoucí práce: Jan Mittner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses