Vybrané aspekty MHD v Plzni - Kohout, Vojtěch (2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou městské hromadné dopravy v Plzni a prodloužení tramvajové trati na Borská pole. Cílem této práce je zhodnotit stav MHD v Plzni s ohledem na historický vývoj a geografické podmínky a posoudit vhodnost prodloužení tramvajové tratě na Borská pole v kontextu s aktuální situací. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy z oblasti městské hromadné dopravy. Dále jsou popsány dopravní prostředky, procesy a možnosti preference městské hromadné dopravy. Praktická část je rozdělena na dva obsahové celky. V prvním celku je popsán historický vývoj a analyzován současný stav městské hromadné dopravy v Plzni s akcentem na jednotlivé linky a vazby mezi nimi. Ve druhém celku je proveden rozbor současné dopravní situace na Borských polích a popsány jednotlivé linky městské hromadné dopravy a návaznosti mezi nimi. Dále je popsán projekt prodloužení tramvajové trati a alternativní návrhy dopravní obsluhy Borských polí.