Kapitálová struktura akciových společnosti a její determinanty - Weidová, Soňa (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou kapitálové struktury akciové společnosti, zejména složkami kapitálu akciových společností a faktory, které determinují jejich zadluženost. Práce obsahuje hlavní poznatky empirických studií a praktické příklady struktury kapitálu v České republice a v zahraničí. V teoretické části je dále podán přehled historického vývoje kapitálové struktury v českých podnicích a na závěr jsou vysvětleny základní teorie optimalizace. Praktická část práce obsahuje analýzu kapitálové struktury vybrané vodohospodářské společnosti a pokus o zjištění vlivu možných determinantů kapitálové struktury na míru zadluženosti akciových společností ve vodohospodářském odvětví.