Kapitálová struktura akciových společnosti a její determinanty - Weidová, Soňa; Valach, Josef, 1933-2025; Kuchyňa, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou kapitálové struktury akciové společnosti, zejména složkami kapitálu akciových společností a faktory, které determinují jejich zadluženost. Práce obsahuje hlavní poznatky empirických studií a praktické příklady struktury kapitálu v České republice a v zahraničí. V teoretické části je dále podán přehled historického vývoje kapitálové struktury v českých podnicích a na závěr jsou vysvětleny základní teorie optimalizace. Praktická část práce obsahuje analýzu kapitálové struktury vybrané vodohospodářské společnosti a pokus o zjištění vlivu možných determinantů kapitálové struktury na míru zadluženosti akciových společností ve vodohospodářském odvětví.
Vedoucí práce: Josef Valach
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses