Systémy regionální veřejné dopravy - případová studie Ústecký a Karlovarský kraj - Jaroš, Michal (2013)
Hlavním cílem této práce je zhodnotit řešení systému veřejné dopravy v Ústeckém a Karlovarském kraji, vč. rámcového návrhu možného zlepšení současného stavu. V teoretické části se práce nejprve obecně zaměří na problematiku řešení regionálních systémů veřejné dopravy, tedy na hlavní funkce, právní rámec, podmínky, za kterých je veřejná osobní doprava poskytována, a také členění systému na subsystémy spolu s jejich specifiky. Praktická část je rozdělena na dvě části, každá se věnuje jednomu kraji. Analyzována je konkrétní situace v uvedených krajích s důrazem na problematiku organizačních řešení, tedy financování, dopravci, smluvní ujednání, poskytované služby a cenové podmínky. V závěru práce jsou jednotlivé kapitoly praktické části shrnuty a vyhodnoceny jako celek spolu s výhledem dalšího směřování jednotlivých systémů.