Analýza efektivity direct-mail kampaní na příkladu neziskové organizace Světlo pro svět, o.s. - Kolman, Zdeněk (2013)
Cílem předkládané bakalářské práce je na základě dat z několika nestátních neziskových organizací v České republice i třech dalších zemí Evropské unie zaujmout stanovisko k ekonomické efektivitě fundraisingového nástroje direct mail v neziskovém sektoru. V teoretické části je uveden širší institucionální kontext zkoumané problematiky. Praktická část se pak zaměřuje na cost-benefit analýzu uvedeného nástroje ve zkoumané organizaci a srovnání s daty ze zahraničí. Poslední část práce obsahuje kromě SWOT analýzy organizace také detailnější pohled na některé aspekty její mikroekonomiky.