Bankovnictví ve Spojených státech amerických - Gres, Sergey (2013)
Bakalářská práce je věnována základnímu přehledu o vývoji formy bankovního sektoru ve Spojených státech amerických. První kapitola vymezuje definici banky a bankovního systému. Ve druhé kapitole se pojednává o historickém vývoji amerického bankovnictví. Třetí část práce se zaměřuje na zkoumání Federálního rezervního systému v roli centrální banky USA a vymezení vztahů finančních instituce v rámci tohoto systému. Poslední kapitola se pokusí analyzovat obchodní bankovnictví a podat komplexní přehled o subjektech amerického bankovního trhu.