Bankovnictví ve Spojených státech amerických - Gres, Sergey; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce je věnována základnímu přehledu o vývoji formy bankovního sektoru ve Spojených státech amerických. První kapitola vymezuje definici banky a bankovního systému. Ve druhé kapitole se pojednává o historickém vývoji amerického bankovnictví. Třetí část práce se zaměřuje na zkoumání Federálního rezervního systému v roli centrální banky USA a vymezení vztahů finančních instituce v rámci tohoto systému. Poslední kapitola se pokusí analyzovat obchodní bankovnictví a podat komplexní přehled o subjektech amerického bankovního trhu.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses