Vývoj metodologie zátěžových testů bank v ČR - Pětníková, Tereza (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice zátěžového testování v České republice, konkrétně vývoji jeho metodologie. První kapitola je věnována obecným informacím týkajících se zátěžových testů. Je zde popsána jejich koncepce, začlenění do širšího kontextu, implementace a jejich přínos a význam. Druhá kapitola představuje stěžejní část práce a zabývá se postupným vývojem metodologie zátěžových testů, jejich verifikací a současnou verzí. Zmíněny jsou zde i doplňkové zátěžové testy rozšiřující základní aparát zátěžových testů. Ve třetí kapitole jsou shrnuty provedené zátěžové testy v roce 2012, květnový zátěžový test a listopadový zátěžový test. Představeny jsou základní a zátěžové scénáře obou testů a výsledky konkrétních testů.