Vývoj metodologie zátěžových testů bank v ČR - Pětníková, Tereza; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice zátěžového testování v České republice, konkrétně vývoji jeho metodologie. První kapitola je věnována obecným informacím týkajících se zátěžových testů. Je zde popsána jejich koncepce, začlenění do širšího kontextu, implementace a jejich přínos a význam. Druhá kapitola představuje stěžejní část práce a zabývá se postupným vývojem metodologie zátěžových testů, jejich verifikací a současnou verzí. Zmíněny jsou zde i doplňkové zátěžové testy rozšiřující základní aparát zátěžových testů. Ve třetí kapitole jsou shrnuty provedené zátěžové testy v roce 2012, květnový zátěžový test a listopadový zátěžový test. Představeny jsou základní a zátěžové scénáře obou testů a výsledky konkrétních testů.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses