Komparácia jednotného a národného systému bankového dohľadu v EÚ - Dostálová, Hana; Dobrovolný, Marek; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou systému bankového dohľadu v Európskej únií. Práca je rozdelená na tri časti. Prvá časť obsahuje úvod do problematiky vymedzením základných pojmov regulácie a dohľadu. Druhá časť je zameraná na súčasný stav bankového dohľadu v Európskej únií s bližším sústredením sa na centralistický model usporiadania bankového dohľadu. Tretia časť je venovaná hlavnému problému a to Jednotnej bankovej únií a jej štyrom pilierom, s hlavným zameraním na Jednotný mechanizmus dohľadu. V úplnom závere zhrniem pohľad vybraných členských štátov na danú problematiku.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses