Úmrtnost na kardiovaskulární onemocnění v ČR a vybraných zemích EU - Křížová, Jana; Langhamrová, Jitka, 1958-; Pechholdová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se věnuje problematice kardiovaskulárních onemocnění v České republice a vybraných zemích Evropské unie. Z hlediska dlouhodobého vývoje úmrtnosti v České republice dochází ke změnám úmrtnostních poměrů. Největší výkyvy v intenzitě úmrtnosti zaznamenaly právě kardiovaskulární onemocnění. Tyto změny lze z větší části vysvětlit změnou ekonomických a sociálních faktorů, stravovacích zvyklostí a poklesem hladiny některých rizikových faktorů. Na celkové kardiovaskulární mortalitě se dlouhodobě nejvíce podílejí dvě skupiny nemocí, a to ischemické choroby srdeční a cévní nemoci mozku. V mezinárodním srovnání jsou rozdíly ve vývoji kardiovaskulární úmrtnosti mezi vyspělými zeměmi a bývalými socialistickými zeměmi značné.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses