Počátky fungování Poradního sboru ve věcech peněžnictví v letech 1932-1934 - Vyskočil, Michal; Szobi, Pavel, 1983-; Jakubec, Ivan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá okolnostmi,za kterých byl Poradní sbor ve věcech peněžnictví založen, přímo pak situací měnovou, úvěrovou a hospodářskou. Dále se týká suborgánů, které v Poradním sboru ve věcech peněžnictví působily, zkoumá jejich pravomoci. Práce popisuje a z pohledu autora hodnotí valné hromady a schůze přípravného komitétu. Věnuje se činnostem Poradního sboru ve věcech peněžnictví z let 1933 - 1937. Závěrečná část práce je metodou sondy zaměřena na suborgán zvaný Záloženský výbor, na jeho schůze a problémy, kterými se zabýval. Práce čerpá především z materiálů dostupných v Archivu ČNB.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses