Aktivní politika zaměstnanosti se zaměřením na rekvalifikace v okrese Teplice v letech 2005 - 2011 - Talacová, Markéta (2013)
Bakalářská práce se zabývá nerovnováhou na trhu práce v okrese Teplice, který leží v kraji s největší nezaměstnaností v České republice. Věnuje se účinnosti řešení nezaměstnanosti s využitím aktivní politiky zaměstnanosti, především se zaměřuje na jeden z nejvíce využívaných nástrojů této politiky, na rekvalifikace. Práce pomocí metody situační analýzy zpracovává statistiky o nezaměstnanosti a rekvalifikacích na Teplicku v letech 2005 -- 2011 a zkoumá vliv toho nástroje na zaměstnanost účastníků a celkovou nezaměstnanost v okrese. V práci je popisován charakter tamního trhu práce, rozsah a účel využívání rekvalifikací a je prováděna analýza nezaměstnanosti, cílenosti rekvalifikací a výdajů na aktivní politiku zaměstnanosti.