Aktivní politika zaměstnanosti se zaměřením na rekvalifikace v okrese Teplice v letech 2005 - 2011 - Talacová, Markéta; Štekláč, Jiří; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá nerovnováhou na trhu práce v okrese Teplice, který leží v kraji s největší nezaměstnaností v České republice. Věnuje se účinnosti řešení nezaměstnanosti s využitím aktivní politiky zaměstnanosti, především se zaměřuje na jeden z nejvíce využívaných nástrojů této politiky, na rekvalifikace. Práce pomocí metody situační analýzy zpracovává statistiky o nezaměstnanosti a rekvalifikacích na Teplicku v letech 2005 -- 2011 a zkoumá vliv toho nástroje na zaměstnanost účastníků a celkovou nezaměstnanost v okrese. V práci je popisován charakter tamního trhu práce, rozsah a účel využívání rekvalifikací a je prováděna analýza nezaměstnanosti, cílenosti rekvalifikací a výdajů na aktivní politiku zaměstnanosti.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses