Finanční analýza společnosti Volvo Truck Czech s.r.o. - Lepič, Lukáš (2013)
V této práci s názvem "Finanční analýza společnosti Volvo Truck Czech s.r.o." můžeme pozorovat vývoj finanční situace zvoleného podniku v období od roku 2008 do roku 2012. V úvodní části je vymezen základní metodický aparát, druhá část se zabývá představením vybraného podniku. Třetí část práce provádí samostatnou finanční analýzu prostřednictvím absolutních ukazatelů i poměrových ukazatelů, a dále je podnik testován bankrotními a bonitními modely. Na závěr je provedeno srovnání s podniky působícími ve stejném odvětví.