Daňové a účtovné odpisy dlhodobého hmotného majetku - Kapitanová, Anna; Hálek, Miroslav; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Táto bakalárska práca je zameraná na problematiku daňových a účtovných odpisov dlhodobého hmotného majetku podnikateľských subjektov v Českej republike. Umožňuje získať komplexný prehľad o súčasnom stave legislatívnej regulácie, ktorá sa dotýka odpisovania dlhodobého hmotného majetku nie len z účtovného, ale aj z daňového hľadiska. Venuje sa teoretickým vymedzeniam základných pojmov, ktoré s odpisovaním majetku súvisia. Následne sú tieto teoretické poznatky aplikované na fiktívny ekonomický subjekt, čo napomôže dôkladne pochopiť rozoberanú tému. Na fiktívnom nákupe, ocenení a odpisovaní dlhodobého hmotného majetku spoločnosti je demonštrovaná dôležitosť správneho zvolenia internej odpisovej smernice a následného zostavenia vhodného odpisového plánu pre jednotlivé typy majetku.
Vedoucí práce: Miroslav Hálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses