Řešení systému regionální veřejné dopravy - případová studie kraje Liberecký, Pardubický a Královéhradecký - Marxová, Hana (2013)
Bakalářská práce analyzuje aktuální stav veřejné dopravy v regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod, který tvoří kraje Liberecký, Pardubický a Královéhradecký. Porovnává dva integrované dopravní systémy fungující na území těchto krajů. Úvodní část se zaměřuje na charakteristiku zkoumaného území, funkci veřejné dopravy a vymezení pojmu IDS. Dále řeší, jak se Česká republika staví k zavádění integrovaných dopravních systémů a jaká legislativa se s touto problematikou pojí. Navazující případová studie analyzuje zmiňované IDS především z hlediska fungování systému, financování, služeb pro cestující, používaní platebních prostředků a specifik jednotlivých krajů. Zpracovávaná data jsou získávána metodou "desk research". Cílem práce je zhodnotit tyto systémy a případně navrhnout zlepšení současného stavu.