Řešení systému regionální veřejné dopravy - případová studie kraje Liberecký, Pardubický a Královéhradecký - Marxová, Hana; Damborský, Milan, 1980-; Hana, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce analyzuje aktuální stav veřejné dopravy v regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod, který tvoří kraje Liberecký, Pardubický a Královéhradecký. Porovnává dva integrované dopravní systémy fungující na území těchto krajů. Úvodní část se zaměřuje na charakteristiku zkoumaného území, funkci veřejné dopravy a vymezení pojmu IDS. Dále řeší, jak se Česká republika staví k zavádění integrovaných dopravních systémů a jaká legislativa se s touto problematikou pojí. Navazující případová studie analyzuje zmiňované IDS především z hlediska fungování systému, financování, služeb pro cestující, používaní platebních prostředků a specifik jednotlivých krajů. Zpracovávaná data jsou získávána metodou "desk research". Cílem práce je zhodnotit tyto systémy a případně navrhnout zlepšení současného stavu.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses