Možnosti zaistenia potrieb osôb v starobe v Slovenskej republike - Czebeová, Adriána; Rybák, Zdeněk; Červenková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cieľom bakalárskej práce je oboznámiť sa s možnosťami doplnkového dôchodkového sporenia a životného poistenia. Taktiež je cieľom ich vzájomné zhodnotenie a porovnanie výnosnosti. Práca je členená na 4 kapitoly. Prvé tri kapitoly tvoria teoretickú časť práce a zaoberajú sa dôchodkovým systémom na Slovensku, postupne všetkými tromi piliermi a produktmi životného poistenia. Praktickú časť tvorí posledná štvrtá kapitola, ktorá je venovaná vzájomnému porovnaniu a zhodnoteniu doplnkového dôchodkového sporenia a životného poistenia. Vyššie zhodnotenie v súčasnej dobe ponúka investičné životné poistenie a doplnkové dôchodkové sporenie, klient však podstupuje omnoho väčšie riziko než pri iných formách životného poistenia, ktoré majú garantovaný výnos.
Vedoucí práce: Zdeněk Rybák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses