Komparace penzijních systémů České republiky a Švýcarska - Heresová, Kateřina; Štekláč, Jiří; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce má za cíl porovnat penzijní systém České republiky a Švýcarska. Klade si otázku, zda se Česká republika může Švýcarským penzijním systémem v něčem inspirovat. Studie se nejprve zaměří na jednotlivé pilíře penzijního systému obou zemí, ty charakterizuje a podrobněji rozebere z hlediska věku odchodu do důchodu, doby pojištění, výše penze aj. Následně vyhodnotí hlavní rozdíly mezi pilíři těchto zemí. Dále se věnuje charakteristice vybraných penzijních fondů v České republice a ve Švýcarsku. Na základě metody kvantitativní analýzy práce srovnává výnosnost fondů s hodnotami inflace ve Švýcarsku a v České republice. Ve svém závěru dochází k závěrečné komparaci penzijních fondů obou zemí a finálnímu zhodnocení výkonnosti fondů.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses