Analýza vývoje zemědělské a potravinářské produkce v České republice od roku 1989 do současnosti - Pospíšilová, Romana; Zeman, Karel; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je zpracování analýzy vývoje zemědělské a potravinářské produkce v České republice od roku 1989 do současnosti. Problematiku budu zkoumat z důvodu nerovných podmínek pro Českou republiku v porovnání s ostatními členskými státy Evropské unie, a to jak z hlediska limitů produkce stanovených Evropskou Unií, tak z hlediska výše dotací z Evropské Unie. Teoretická část bude rozdělena na dvě subkapitoly. První bude obsahovat ekonomické teorie týkající se národního hospodářství a tvorby HDP, dále také teorie liberalizace, dotace, regulace, subvence, privatizace, restituce, atd. Druhá se bude týkat charakteristiky pojmů a definic zemědělské a potravinářské produkce. Praktická část bude zaměřena na analýzu zemědělské produkce. Bude se členit na analýzu rostlinné a živočišné produkce a na analýzu potravinářské produkce. Jako parametry sledování budou zvoleny hlavní komodity, které stát statisticky sleduje a vykazuje. V závěru práce by měly být zodpovězeny otázky týkající se soběstačnosti a vývoje dotací a také by měly být pojmenovány důvody negativních trendů.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses