Daňové aspekty u vybraného podniku - Osuská, Kateřina (2013)
Předmětem zkoumání této bakalářské práce je shrnutí daňového zatížení občanského sdružení LOGO. Podstatnou část této práce tvoří ekonomický rozbor sdružení a provedení finanční analýzy. Ve finanční analýze je podstatná transformace ukazatelů na neziskový sektor. V další části této práce je proveden rozbor jednotlivých specifik pro nestátní neziskové organizace se zaměřením na předmět činnosti občanského sdružení. Cílem je zjištění jednotlivých daňových povinností sdružení, jejich rozbor a případné navrhnutí řešení, kde a jak ušetřit a snížit daňové zatížení. Na závěr práce demonstruji výše daňového zatížení sdružení.