Zdanění nemovitostí v ČR z pohledu DPH - Kulmová, Markéta; Kučerová, Zuzana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá zdaněním nemovitostí v České republice daní z přidané hodnoty. Cílem je popsat zdanění nemovitostí daní z přidané hodnoty, zmapovat vývoj a změny ustanovení týkajících se této oblasti v rozmezí let 1993-2013 a v rámci případové studie znázornit jejich dopady. V úvodu práce je stručně popsána historie daně z přidané hodnoty a její základní konstrukční prvky dle aktuální právní úpravy. Zdanění nemovitostí daní z přidané hodnoty se týká čtyř hlavních oblastí, kterými jsou nájem, převod, finanční pronájem a technické zhodnocení nemovitostí. Každá z nich je podrobně rozebrána ve druhé kapitole. Následující kapitola obsahuje přehled a komentář vývoje nejdůležitějších ustanovení týkajících se nemovitostí v zákoně o dani z přidané hodnoty za sledované období. Poslední kapitola má formu případové studie. Byl zvolen modelový příklad, na který se aplikoval zákon o dani z přidané hodnoty ve vybraných obdobích, kde byly zjištěny nevýznamnější změny ve znění zákona.
Vedoucí práce: Zuzana Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses