Kritéria výberu Open-Source ERP systému - Gardlík, Peter (2013)
Práca sa zaoberá open source ERP systémami a stanovením kritérií pre ich výber. Ciele práce sú stanovenie kritérií pre výber open source ERP a výber troch konkrétnych produktov zo súčasnej ponuky najúspešnejších projektov, na ktorý nadväzuje ich porovnanie podľa stanovených kritérií. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Spočiatku sa práca zaoberá vymedzením základných pojmov na pochopenie problematiky. Patria sem definície podnikového informačného systému, ERP a open source. Následne práca prechádza k stanoveniu kritérií pre výber open source ERP a k výberu troch konkrétnych produktov. Predposledná kapitola porovnáva vybrané produkty podľa stanovených kritérií a v závere je zhrnuté ako sa podarilo naplniť stanovené ciele. Prínos práce vidím v stanovení kritérií pre výber open source ERP. Odskúšanie a zoznámenie sa s vybranými a porovnanými produktmi sa tiež javí ako prínos pre záujemcov práve o tieto produkty.