Vývoj nákladů na státní správu mezi lety 2002 a 2012 - Hes, Lukáš; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce se zabývá vývojem rozsahu byrokracie v České republice v poslední dekádě (2002-2012). Autoři, kteří se studiem byrokracie do dnešních dnů podrobně zabývali, se téměř jednohlasně shodují na tendenci úřadů k rozšiřování. Z výsledků badatelů a programového prohlášení současné vlády je odvozena hypotéza o růstu objemu byrokracie, konkrétně pak počtu úředníků centrálních orgánů státní správy a jejich mezd, do roku 2010 a jeho následném poklesu. Tato hypotéza je v druhé části pomocí analýzy dat ČSÚ a MF ČR potvrzena jen částečně.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses