Vliv OPPI na rozvoj malých a středních podniků ve Zlínském kraji - Surý, Jan; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv Operačního programu Podnikání a inovace na rozvoj malých a středních podniků ve Zlínském kraji. Na základě provedeného dotazníkového šetření bylo ve vybraném souboru zjištěno, že u většiny společností, které realizovaly dotační programy v letech 2007 až 2013, došlo k posílení konkurenceschopnosti, obratu, zvýšení počtu zaměstnanců a nových zákazníků. Export byl pozitivně ovlivněn u menší části podniků zkoumaného souboru. K uskutečnění jednotlivých projektů by ovšem u většiny podniků došlo i bez pomoci dotace či úvěru z OPPI. Přínos uskutečnění projektů prostřednictvím OPPI lze tedy vidět především v zajištění finanční stability pro malé a střední podniky v procesu realizace.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses