Využití manažerského účetnictví ve zlepšení systému řízení konkrétní společnosti - Hořínek, Karel; Král, Bohumil, 1952-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce se věnuje aplikaci nástrojů a metod manažerského účetnictví při řízení konkrétní firmy. Zkoumanou společností je společnost Kaprgohome.cz, zabývající se vánočním prodejem kaprů. Práce nejprve popisuje činnost firmy a možná úskalí v řízení tohoto specifického podniku. Dále se věnuje otázkám řízení po linii odpovědnosti a linii výkonů včetně sestavení rozpočtů a kalkulací jednotlivých středisek pro příští rok. V závěru práce zobecňuje některé uvedené návrhy do podoby, umožňující využít nabyté zkušenosti v obdobných podnikatelských subjektech.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses