Elektronický podpis a certifikační autority - Prouza, Marek; Mészáros, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou Infrastruktury veřejného klíče (PKI), certifikáty a certifikačními autoritami. Pro získání přehledu je zahrnuta kapitola o kryptografii včetně jejího vývoje v čase a analýzy tří důležitých šifer pro představu o vývoji a důležitosti šifer v této problematice. V následující části jsou rozebrány funkční principy certifikačních autorit, možnostech nastavení a certifikátů podle standardu x509. Dále jsou diskutovány možnosti využití PKI v rámci podniku, balíku MS Office a webového protokolu TLS. Poslední část se zabývá rozhodováním mezi budováním vlastní certifikační autority a nakoupením certifikátů od stávajících certifikačních autorit, následovaný komentovanou implementací třech dostupných certifikačních autorit v různých operačních systémech.
Vedoucí práce: Jan Mészáros
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses