Vývoj všeobecných obchodních podmínek stavebních spořitelen v ČR - Baťhová, Hana (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání všeobecných obchodních podmínek jednotlivých stavebních spořitelen v České republice. Cílem je srovnání a analýza změn, které proběhly od roku 1993, kdy vstoupily první stavební spořitelny na náš trh až do současnosti. První všeobecné obchodní podmínky vydané v roce 1993 byly v podstatě totožné, a to díky jejich převzetí z Německa. Obsahovaly všechny údaje konkrétně vyčíslené. V průběhu dalšího působení na našem trhu si každá stavební spořitelna své podmínky postupně upravovala a snižovala množství informace, které do nich zahrnovala. První část práce je zaměřena na stavební spoření jako celek, od jeho vzniku po současnou podobu. V druhé části je kladen důraz na vývoj jednotlivých údajů, které jsou ve všeobecných obchodních podmínkách pro klienty důležité.