Vývoj všeobecných obchodních podmínek stavebních spořitelen v ČR - Baťhová, Hana; Kielar, Petr, 1965-; Hradil, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání všeobecných obchodních podmínek jednotlivých stavebních spořitelen v České republice. Cílem je srovnání a analýza změn, které proběhly od roku 1993, kdy vstoupily první stavební spořitelny na náš trh až do současnosti. První všeobecné obchodní podmínky vydané v roce 1993 byly v podstatě totožné, a to díky jejich převzetí z Německa. Obsahovaly všechny údaje konkrétně vyčíslené. V průběhu dalšího působení na našem trhu si každá stavební spořitelna své podmínky postupně upravovala a snižovala množství informace, které do nich zahrnovala. První část práce je zaměřena na stavební spoření jako celek, od jeho vzniku po současnou podobu. V druhé části je kladen důraz na vývoj jednotlivých údajů, které jsou ve všeobecných obchodních podmínkách pro klienty důležité.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses