Ekonomická analýza podniku TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s. - Šálek, Jan (2013)
Předmětem diplomové práce je zhodnocení ekonomické výkonnosti podniku a budoucí životaschopnosti společnosti pomocí vhodných moderních výpočtů a postupů. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na definování pojmu ekonomická analýza a vymezení nástrojů, které budou použity pro posouzení výkonnosti podniku. Praktická část obsahuje využití vymezených metod ekonomické analýzy na hodnocení ekonomické výkonnosti podniku TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s. V závěru práce je zhodnocen stav podniku a návrh odstranění zjištěných případných nedostatků v hospodaření.