Využití typologie osobnosti ve firemní praxi - Skála, Ondřej; Franková, Emilie, 1949-; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na využití typologických metod ve firemní praxi. Obsahuje dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je představena definice pojmu osobnost a faktory, které osobnost ovlivňují. Následně jsou popsány jednotlivé druhy typologií. Práce samotná se zaměřuje na typologii MBTI a jejího využití v operativním řízení z pohledu manažera, personalistiky a prodeje. Závěr teoretické části se zabývá strategickým řízením a aplikací MBTI na celkovou kulturu organizace. Cílem praktické části je porovnání předpokladu typologie ideálního prodejce se zkoumaným vzorkem respondentů. Jako nástroj sběru dat bylo provedeno dotazníkové šetření. Dotazník je zaměřen na jednotlivá preferenční písmena v typologickém vzorci. Následně byla provedena analýza těchto dat a na jejich základě byly potvrzeny či vyvráceny stanovené hypotézy. Na závěr jsou uvedena možná doporučení pro organizaci a také pro prodejce.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses