Vývoj důchodového systému - poplatky II. pilíře ve vybraných zemích - Krčmářová, Simona (2013)
Důchodový systém České republiky prochází už několik let velkými úpravami. Největší změnou se stalo zavedení druhého pilíře, fondového spoření na důchod. Proto se tato práce zabývá zkoumáním již několik let fungujícím druhým pilířem ve Švédsku, Polsku a na Slovensku. Popisuje jednotlivé parametry systémů a zkoumá vliv výše poplatků a inflace na zhodnocení fondů. Hlavním cílem práce je odhadnout vliv poplatků na nově vzniklý druhý důchodový pilíř v České republice pomocí modelového příkladu spoření v jednotlivých zemích.