Finanční analýza společnosti Planet A, a.s. - Chodl, Filip (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Planet A, a.s. v letech 2008 -- 2011. Práce je rozčleněna do dvou hlavních částí. Metodická část se zabývá popisem a vysvětlením jednotlivých metod finanční analýzy použitých v praktické části. Obsahem praktické části je nejprve seznámení se společností, poté je aplikována horizontální a vertikální analýza účetních výkazů spolu s poměrovými ukazateli, které jsou zároveň srovnávány s obdobnou společností z téhož segmentu trhu. Dále jsou v praktické části vyhodnocovány bonitní a bankrotní modely. V závěru práce je uvedeno komplexní zhodnocení majetkové a finanční situace společnosti.