Finanční analýza firmy Red Bull s.r.o. - Přívratská, Iveta (2013)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Red Bull s.r.o. Jejím cílem je zhodnocení majetkové a finanční situace dané firmy neboli jejího finančního zdraví. K analýze společnosti jsou použita veřejně dostupná účetní data na stránkách Ministerstva spravedlnosti České republiky. Práce je rozdělena do dvou částí. První teoretická část popisuje obecné pojetí finanční analýzy, její metody a nejdůležitější ukazatele. V části praktické je společnost představena a je provedena analýza účetních výkazů a poměrových ukazatelů v letech 2008 až 2011. Nakonec jsou dosažené výsledky interpretovány a je z nich vyvozen závěr, zda se podnik nachází ve finanční tísni nebo má finanční zdraví.