Finanční analýza firmy Red Bull s.r.o. - Přívratská, Iveta; Holečková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Red Bull s.r.o. Jejím cílem je zhodnocení majetkové a finanční situace dané firmy neboli jejího finančního zdraví. K analýze společnosti jsou použita veřejně dostupná účetní data na stránkách Ministerstva spravedlnosti České republiky. Práce je rozdělena do dvou částí. První teoretická část popisuje obecné pojetí finanční analýzy, její metody a nejdůležitější ukazatele. V části praktické je společnost představena a je provedena analýza účetních výkazů a poměrových ukazatelů v letech 2008 až 2011. Nakonec jsou dosažené výsledky interpretovány a je z nich vyvozen závěr, zda se podnik nachází ve finanční tísni nebo má finanční zdraví.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses