Řešení úpadku fyzických osob v podmínkách České republiky - Vobejdová, Ivana (2013)
Cílem této práce je identifikovat možná řešení úpadku fyzických osob v České republice. Práce poukazuje na rostoucí zadlužení domácností a s tím související růst osobních bankrotů. Snahou bylo podat ucelený pohled na možnosti řešení platební neschopnosti a konkrétněji popsat institut osobního bankrotu. Část práce je věnovaná srovnání právních úprav úpadku USA, Německa a Slovenska s Českou republikou.