Malware - rizika a protiopatření - Mol, Martin; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce obsahuje všeobecnou problematiku, která se týká současného stavu hrozeb, přicházejících zejména z internetového prostředí. Tato problematika se nazývá malware. V práci je zahrnuta stručná část terminologie, od které se odvíjí hlavní proudy obsahu. V prvé řadě si klade za cíl seznámit běžného uživatele počítačových sestav s rizikem, které je hrozbou pro jeho data, a v řadě druhé jsou zavedena příslušná protiopatření, která tato rizika minimalizují nebo potlačují. Problematika protiopatření je v práci rozdělena do dvou skupin. První částí je sestavení přehledu zabezpečení před útokem, tento úsek je nazvaný jako pasivní protiopatření. Jsou v něm obsaženy doporučené metody ochrany a jsou vypracovány z velké části na základě českých technických norem o bezpečnosti v organizaci. Druhá část, aktivní protiopatření, je procedurální návod při krizové situaci, kdy malware již vnikl za hranice pasivního zabezpečení. Tato část je v práci otestována přímo autorem a vychází z výsledků testů. Cílem práce je tedy vytvořit příručku pro uživatele tak, aby dokázal předcházet a řešit škodlivé dopady malware na úrovni aplikačních činností.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses