Analýza faktorů ovlivňujících práci strážníka obecní policie - Novotný, Marek (2013)
Bakalářská práce pojednává o výkonnosti strážníků Městské policie Prachatice. Podává přehled možných faktorů ovlivňujících jejich pracovní nasazení a analyzuje vliv vybraných faktorů. Pomocí regresní analýzy prováděné na panelových datech z období let 2010-2013 odhaluje závislost kouření na výkonnost strážníků. Dále pak odhaluje vliv zvýšeného pohybu obyvatel v centru města (vyjádřený výběrem parkovného a ročním obdobím) na práci celé městské policie. Na výsledcích regresního modelu se ukazuje, že strážník kuřák udělá za svou směnu o 24% méně práce nežli kolega nekuřák. V absolutním čísle se tato hodnota rovná přibližně 1,5akce na směnu.