Komunikace orgánů veřejné správy na internetu - Holcapfelová, Sandra (2013)
Cílem bakalářské práce bylo na příkladu čtyř vybraných ministerstev ČR ukázat, jakým způsobem komunikují orgány státní správy s veřejností, jakých prostředků k tomu využívají, zda poskytují aktuální informace a zda naplňují zákonem stanovené informační povinnosti. V teoretické části jsou objasněny pojmy související s veřejnou správou a veřejnou službou a dále legislativní vymezení povinností orgánů veřejné správy v oblasti poskytování informací. Praktická část se skládá ze dvou vlastních šetření, nejprve dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit důležitost internetu pro získávání informací a poté analýzou internetové komunikace vybraných ministerstev. Výsledkem analýzy je hodnocení internetové komunikace a srovnání její úrovně mezi analyzovanými subjekty.