Risk management portfolia úrokových instrumentů - Dolák, Martin (2013)
Tato bakalářská práce přibližuje čtenáři aspekty a uplatnění relativně mladé ekonometrické metody "risk managementu" při zjišťování a vyhodnocování úrokových rizik v oblasti dluhopisů s variabilním kuponem. Práce je členěna do tří hlavních kapitol. Začíná úvodem, na který navazuje kapitola s vymezením pojmů a definic úzce spjatých s problematikou risk managementu úrokových instrumentů. V druhé kapitole je praktická část zabývající se odhadem úrokových měr PRIBOR podle Box-Jenkinsovy metodologie a ve třetí závěrečné kapitole se zabývá odhadnutím variabilních úrokových nákladů s použitím výsledků z druhé kapitoly.