Risk management portfolia úrokových instrumentů - Dolák, Martin; Králová, Dana; Hejdová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce přibližuje čtenáři aspekty a uplatnění relativně mladé ekonometrické metody "risk managementu" při zjišťování a vyhodnocování úrokových rizik v oblasti dluhopisů s variabilním kuponem. Práce je členěna do tří hlavních kapitol. Začíná úvodem, na který navazuje kapitola s vymezením pojmů a definic úzce spjatých s problematikou risk managementu úrokových instrumentů. V druhé kapitole je praktická část zabývající se odhadem úrokových měr PRIBOR podle Box-Jenkinsovy metodologie a ve třetí závěrečné kapitole se zabývá odhadnutím variabilních úrokových nákladů s použitím výsledků z druhé kapitoly.
Vedoucí práce: Dana Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses