Crowdfunding - Nový fenomén fundraisingu v oblasti kreativní kultury - Maliosová, Natalie; Hucková, Barbara, 1964-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá crowdfundingem - novinkou v oblasti financování kreativní kultury. Cílem této práce je představení tohoto pojmu a potvrzení hypotézy, že crowdfunding je perspektivní a životaschopnou formou fundraisingu i v rámci České republiky. Teoretická část detailně popisuje podstatu crowdfundingu. Prostor je zde věnován samotnému systému fungování crowdfundingu, příčinám jeho vzniku a historii. Dále jsou zde vymezena jeho specifika a jednotlivé podoby. Praktická část analyzuje český crowdfundingový portál Hithit.cz, prozatím nejúspěšnější podobnou platformu u nás. Druhým pilířem praktické části je vyhodnocení dotazníkového šetření, jenž mělo za cíl zjistit míru povědomí o crowdfundingu u českých uživatelů internetu a jejich preference při užívání crowdfundingových portálů.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses